Bryn smöret tills det får en bärnstensfärg. Ta bort från spisen och låt svalna lite.
Hacka chokladen och blanda den med smöret. Rör om tills chokladen smält.
Ställ sedan kastrullen i kallt vatten så den svalnar helt.
Vispa ägg, strösocker och sirap lätt för hand.
Häll chokladsmöret i äggsmeten och rör om.
Sikta ner kakao, vetemjöl och vaniljsocker. Rör om till en slät smet.
Klä botten av en 20 cm springform med bakplåtspapper (har du större form så behöver kakan vara inne kortare tid i ugnen). Smörj kanterna med smör.
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska var genombakad i kanten men kladdig i mitten. Ta ut kakan och låt stå ca 15 minuter.
Chokladmaräng
Smält chokladen.
Vispa äggvitorna tills de är fasta. Tillsätt lite socker och ättika i taget medan du vispar. Fortsätt vispa tills du har en fast maräng.
Blanda ner majsstärkelse i marängen.
Häll försiktigt i den smälta chokladen och vänd om, det ska finnas spår av chokladen kvar.
Bred marängsmeten över kladdkakan.
Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills marängen får färg.
Låt kakan svalna innan du serverar.
Servering
Servera gärna kladdkakan med lättvispad grädde och bär.