3,5 dl hasselnötter, hackade, rostade och skalade (175 g)
70 g ljus sirap [0,5 dl]
90 g rörsocker [1 dl]
75 g vispgrädde [0,75 dl]
30 g smör [2 msk]
0,5 krm salt
Gör så här
Kladdkaka
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Vispa upp ägg och socker poröst med elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao och sist vetemjölet. Tillsätt slutligen smöret och rör ihop till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan ca 10 minuter. Ta ut kakan och sänk ugnsvärmen till 180 grader varmluft.
Hasselnötstosca
Häll alla ingredienser i en kastrull och låt koka ihop till en jämn smet på medelvärme ca 5 minuter.
Fördela toscan varsamt med en sked över hela kakan. Grädda ytterligare ca 10-12 minuter tills toscaknäcket har fått en gyllenbrun yta.
Ta ut kakan och låt svalna av ordentligt i rumstemperatur, minst 1 timme. Skär i bitar.