Denna snickerskladdkaka både ser ut och smakar som en snickers, ni vet den där söta chokladbiten som innehåller choklad, jordnötter, nougat och seg kola. /Frida
Receptet kommer från boken Kladdkakor deluxe av Frida Skattberg.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform, ca 30 x12 cm.
Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
Vänd försiktigt ner kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp ca 3 timmar.
Nougatfluff
Rör ihop mashmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm i mikron i ca 20 sekunder på full effekt Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet.
Jordnötskola
Smält karamellerna tillsammans med grädden i mikron tills all kola är smält. Rör ner jordnötterna och häll blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp ca 20 minuter
Smält chokladen i vattenbad och ringla över kakan i ett fint mönster. Låt stelna före servering.