Kladdkaka med jordnötskola

Kladdkaka med jordnötskola
Foto: Helén Pe
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Kladdkaka med jordnötskola

14 ingredienser

2 h

Denna snickerskladdkaka både ser ut och smakar som en snickers, ni vet den där söta chokladbiten som innehåller choklad, jordnötter, nougat och seg kola. /Frida

Receptet kommer från boken Kladdkakor deluxe av Frida Skattberg.

Ingredienser

portioner

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl

Nougatfluff

  • 1 förp marshmallowfluff
  • 1,5 dl crunchy jordnötssmör

Jordnötskola

  • 220 g gräddkola (t ex werthers original)
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 dl salta jordnötter

Till garnering

  • 200 g choklad, av valfri sort

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform, ca 30 x12 cm.
  2. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
  3. Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
  4. Vänd försiktigt ner kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
  5. Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp ca 3 timmar.

Nougatfluff

  1. Rör ihop mashmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm i mikron i ca 20 sekunder på full effekt Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet.

Jordnötskola

  1. Smält karamellerna tillsammans med grädden i mikron tills all kola är smält. Rör ner jordnötterna och häll blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp ca 20 minuter
  2. Smält chokladen i vattenbad och ringla över kakan i ett fint mönster. Låt stelna före servering.