Kladdkaka med kokostosca

kladdkaka med kokostosca
Foto: Helén Pe
Frida Svanberg profilbild
Frida Svanberg profilbild

Kladdkaka med kokostosca

Av: Frida Svanberg

Från: Veganska godsaker

13 ingredienser

45 min

"Det finns kladdkakor och så finns det kladdkakor. Den här är kladdig som sig bör med ett härligt, knäckigt täcke av kokoskola på toppen. Det är en sådan kladdkaka som du kommer att baka många gånger i ditt kök. Den är en favorit, så enkelt är det!" /Frida

Ingredienser

portioner8 - 10 bitar

Kokostosca

  • 140 g ljus sirap [1 dl]
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 18 g vetemjöl [2 msk]
  • 50 g växtbaserad matlagningsgrädde [0.5 dl]
  • 25 g mjölkfritt margarin
  • 120 g riven kokos [3 dl]

Kladdkaka

  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 150 g farinsocker (ljust) [2 dl]
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 10 g vaniljsocker [2 tsk]
  • 3 g salt [0.5 tsk]
  • 100 g kikärtsspad [1 dl]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Börja med kokokstoscan. Blanda sirap, socker, mjöl och grädde i en kastrull och koka upp på låg värme. Låt småputtra medan du gör smeten till kladdkakan.
  3. Smält margarinet till kladdkakan på låg värme och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i springformen.
  4. Rör ner margarin och kokos i toscasmeten och bred sedan ut den över kladdkakssmeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter och låt svalna i formen.