Smöra en rund springform som är 22-24 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper I botten.
Smält smöret, hacka choklad och tillsätt till smöret så att det smälter. Blanda i strösocker, muscovadosocker och ägg. Häll i smör och chokladblandningen och sist vänder du i alla torra ingredienser och häller smeten i formen.
Grädda i 17-20 minuter. Ta ut och låt svalna. Känns kladdkakan väldigt kladdig går det att lägga in den i kylen så blir den lättare att dela sen.
Saltlakritssås
Värm glykos i en tjockbottnad kastrull med lite i taget av strösockret tills allt har smält, rör om mellan varven tills du fått en fin karamellfärg.
Häll i grädden, lite i taget försiktigt och rör om. Ta bort från värmen, smaksätt med lakritspasta efter smak och blanda i smöret och salt och ställ åt sidan, låt svalna helt.