Kladdkaka med sorbet

Kladdkaka med sorbet
Foto: TV4

Kladdkaka med sorbet

Av: Ida - Uppsala

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

35 m

Kladdkaka med krossade lakritsdragéer. Avokado- och hallonsorbet bidrar till smakfyrverkeriet. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50-100 g lakritsdragéer (lakritsgodis)

Avocado- och hallonsobet

  • 500 g frysta hallon
  • 2 avokador
  • 2 tsk vaniljsocker (vaniljpulver)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  4. Hacka lakritsgodis grovt och tillsätt.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  7. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker.

Sorbet

  1. Mixa frysta hallon med avokado och vaniljpulver. Servera genast till kakan.