Kladdkaka med tosca

POPULÄRT
koket.se
Kladdkaka med tosca
Foto: Tv4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Kladdkaka med tosca

11 ingredienser

30 m + tid i kyl

Fredrik Nylén besöker Nyhetsmorgon och bakar en ljuvlig kladdkaka toppad med seg och söt tosca. En fullträff att testa redan idag!

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bitar

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tosca

  • 75 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 175 g hasselnötter (eller mandel)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fäst bakplåtspapper i botten på en springform som är ca 20–22 cm i diameter. Smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
  2. Smält smöret till kladdkakan en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen.
  3. Blanda alla ingredienser till toscan, utom nötterna, i en kastrull. Låt koka upp och sjud i 1 minut.
  4. Hacka nötterna grovt och rör ner i toscasmeten.
  5. Fördela toscan över smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter. Skaka lätt på formen i ugnen, mitten ska dallra lite lätt, då är kakan klar.
  6. Låt kakan svalna kallt, gärna i kylen. Stjälp upp på ett fat och njut!