Smula jästen i en annan bunke/bunke till maskin och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
Ha sedan i kardemumma, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand. Låt vila i cirka 10-20 minuter så spänningen i degen släpper.
Smält smöret till fyllningen i en kastrull. Blanda ihop tillsammans med resten av ingredienser till fyllningen i en bunke till en jämn smet.
Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30 x 60 cm.
Bre ut fyllningen över hela rektangeln, låt vila 10 min så smeten torkar lite, vik de sedan på mitten längs med långsidan. Kavla lite lätt så att du får en jämn rektangel utan luftbubblor.
Skär 1 cm tunna remsor längs med kortsidan av den vikta rektangeln. Tvinna remsan och snurra ihop till en bulle med skarven ner under bullen. Upprepa med alla remsor. Spela gärna klippet för att se hur Camilla gör.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, med generöst med mellanrum och täck med en bakduk och låt jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Smält smöret till sockertoppingen i en kastrull. Häll upp sockret i en djup tallrik. Pensla bullarna i smör, en i taget medan de fortfarande är varma och doppa i sockret direkt. Upprepa för alla bullar.
Servera direkt och njut! Är det så att inte alla bullar ska ätas på en gång och du vill frysa in några så kan du frysa in dem utan sockertoppingen på och istället ha på det när det är dags att tina och servera dem.