Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck 2-3 plåtar (beroende på hur stora eller små plåtar du har men dessa cookies behöver generöst med plats på plåten för att flyta ut) med
bakplåtspapper.
Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med smöret i en kastrull. Smält ihop till en jämn och blank smet på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen.
Lägg resten av ingredienserna förutom flingsaltet i en bunke. Tillsätt chokladsmöret och rör ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn och klumpfri smet.
Ställ bunken i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 30 minuter.
Klicka ut smeten på en plåt (varje klick eller skopa med glasskopa ska vara ca 4 cm i diameter och ca 4 cm höga). Använd med fördel glasskopa för att få så jämn fördelning av smeten som möjligt.
Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Fixa formen på kakorna medan de fortfarande är varma om de flutit ut till ojämna cirklar och låt sedan svalna helt och hållet på plåten
innan servering eller förvaring. Garnera med flingsalt.