Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Börja med att göra kladdkakesmeten. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Ha ner resten av ingredienserna till kladdkakan i en bunke. Häll på smöret och rör försiktigt ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet. Ställ åt sidan medan du gör mördegen.
Lägg alla torra ingredienser till degen i en bunke och blanda ihop.
Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
Dela degen i 20 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar. Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med kladdkakesmet (med fördel med en spritspåse) och grädda kladdkakegrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt kladdkakegrottorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.