Den ikoniska Oreo-kakan är en storfavorit att baka med.
Läs mer
Ingredienser
stora (15-20 små)
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Till topping
2 dl grädde
2 förp Oreo original
1 burk Mini Oreo
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram muffinsformar och placera ut på en ugnsplåt eller muffinsplåt. Beroende på storlek på formarna så räcker smeten olika, cirka till 10 större muffinsformar eller 20 mindre/ normalstora.
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg och strösocker fluffigt med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
Rör ner de torra ingredienserna med en slickepott till en jämn smet.
Med hjälp av en sked, klicka först i en klick smet i varje form. Tryck/ lägg sedan ner en Oreokaka i varje form. Fördela resten av smeten jämnt i formarna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10-14 minuter beroende på storlek på muffinsen (håll lite koll - du vill ju inte ha dem lite kladdiga!).
Tag ut ur ugnen och låt svalna något.
Medan muffinsen svalnar, vispa grädde och vänd i valfri mängd krossade Oreos. (Krossa i en mixer eller med hjälp av en brödkavel).
Serva muffins med en klick Oreo-grädde och dekorera med Mini Oreos.