Kladdkakesnittar

Kladdkakesnittar

9 ingredienser

1 h

Vanligtvis är snittar av den torra karaktären men dessa är ljuvligt kladdiga och har en tydlig chokladsmak. Glöm inte att strössla på strösocker, det är pricken över i:et.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner12 - 14 stycken
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 100 g smör
  • 1 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl Dansukker Svenskt Pärlsocker

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en jämn smet.
  3. Tillsätt sirap, strösocker, vaniljsocker, kakao och mjöl.
  4. Tillsätt ägg och rör till en jämn smet. Häll över smeten till en bunke och låt den svalna och stelna lite i kyl i 30-40 min.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Bre ut smeten på en mindre bakplåtsklädd plåt eller form, smeten behöver vara ca 0,5 cm hög.
  7. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så att dem fastnar.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, de ska vara kladdiga i mitten. Ställ direkt in i kylen och låt svalna ca 15 min.
  9. Skär upp kakan i snittar och servera.
TIPS!
Fler tips!
Pavlovatoppar med blåbärsmousse

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer