Kladdkakesnittar med kärleksmumsfrosting

koket.se
Kladdkakesnittar med kärleksmumsfrosting
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Kladdkakesnittar med kärleksmumsfrosting

13 ingredienser

20 m

Tänk dig underbar kladdkaka i munsbitar med härlig kärleksmumsfrosting! Japp, de här småkakorna är makalöst smarriga!

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Glasyr

  • 40 g smör
  • 0,25 dl kakao
  • 0,25 dl kaffe (eller vatten)
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • kokos (att toppa med)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn deg.
  3. Dela degen i 2–3 bitar.
  4. Rulla ut degen till längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna i 8–9 minuter.

Glasyr

  1. Smält smöret till glasyren och sikta ner resten av ingredienserna och blanda till en klumpfri glasyr.
  2. Bred glasyren över längderna och toppa med kokos. Skär sedan i snittar.