Klassisk blåbärscheesecake

Philadelphia 2 Blåbärscheesecake
Foto: Philadelphia

Klassisk blåbärscheesecake

12 ingredienser

30 m + tid i kyl

Vem älskar inte en klassisk cheesecake? Här är den smaksatt med blåbär och dekorerad med björnbär, blåbär och violer. Så vackert!

Tips! För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10

Botten

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • 6 gelatinblad
  • 1 dl svartvinbärssaft, utblandad
  • 400 g blåbär
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 100 g rörsocker
  • 2 dl vispgrädde

Dekoration

  • björnbär
  • viol
  • blåbär

Gör så här

Botten

  1. Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min. Värm upp svartvinbärssaften och smält gelatinet i saften. Låt svalna. Krossa 300 g av blåbären och blanda ned i skålen tillsammans med svartvinbärssaft. Lägg Philadelphia i en skål och rör med en sked. Blanda i vaniljpulvret och rörsockret. Blanda ned ytterligare 50 g av okrossade blåbär och den vispade grädden. Häll i blandningen i botten och låt stå i kylen i minst fyra timmar.

Dekoration

  1. Ta bort kanten på formen när fyllningen har stelnat och lägg kakan på ett fat. Dekorera med björnbär, violer och resten av blåbären.
TIPS!
Fler tips!
Oreo cheesecake med duce de leche

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer