Klassisk gubbröra med ansjovis

POPULÄRT
Abba Klassisk gubbröra med ansjovis - julversion
Foto: Köket.se

Klassisk gubbröra med ansjovis

9 ingredienser

20 min

En klassisk gubbröra med Grebbestads ansjovis, potatis, ägg och örter. Ett måste till midsommarfesten, påskbuffén och julbordet.

Grebbestads ansjovis
Abba ansjovis

Grebbestads ansjovis

En riktig klassiker! Ansjovisfilé är en ljuvlig smaksättare i Janssons frestelse och gubbröra.

Läs mer

Tips från Abba!
Annons
Matjestallrik med brynt smör och romsås

Tips från Abba!

Mer inspiration och fler recept från Abba

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 färskpotatisar
  • 2 ägg
  • 125 g Grebbestads ansjovis
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 0,5 dl färsk gräslök, hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen. Häll av och låt svalna. Koka äggen hårdkokta.
  2. Hacka potatis, ägg och ansjovisfiléer i små fina bitar. Finhacka rödlöken och örterna.
  3. Blanda allt med majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt.
  4. Servera gärna med lite hårt tunnbröd.
TIPS!
Fler tips från Abba
Gurksnittar med mandarinpepparsill

Fler tips från Abba

Fler tips och goda recept från Abba hittar du här >>

Läs mer