Ta fram en springform som är 24 centimeter i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten och smöra och bröa kanterna.
Knäck äggen i en skål och tillsätt strösocker. Vispa smeten riktigt vit och luftig med en elvisp eller en köksassistent i ca 5 minuter.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd runt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Känn med en sticka, den ska vara helt torr.
Låt bottnen svalna helt innan du delar den. Bottnen ska delas så du får två lager.
Vaniljkräm
Blanda ihop äggulor, majsstärkelse och strösocker för hand i en skål.
Koka upp mjölk, grädde och vanilj i en kastrull.
Häll ner den varma gräddmjölken med vanilj i ägguleblandningen. Rör hela tiden och häll sedan snabbt tillbaka allt i kastrullen.
Värm på låg till medelvärme, rör hela tiden tills krämen tjocknat. Krämen får inte koka, då blir det äggröra.
När krämen tjocknat så ta av den från värmen och tillsätt smöret.
Häll krämen i en skål, plasta så att plasten ligger på krämen och låt svalna helt i kylen.
Montering och fyllning
Börja med att ansa jordgubbarna. Använd knappt en liter till fyllningen och resterande till dekoration.
Mosa nästan en liter jordgubbar med lite strösocker (ca 1-2 msk) med en gaffel. Häll av vätskan från jordgubbarna, men spara lite om du vill använda det som lag till dina bottnar.
Vispa grädden med 1 tsk strösocker till en luftig konsistens.
Blanda en tredjedel av den vispade grädden med de mosade och avrunna jordgubbarna.
Ta fram bottnarna och bred vaniljkrämen på första lagret.
Lägg på en botten och bred på jordgubbsgrädden. Skulle du vilja så kan du stänka lite av den avrunna jordgubbssaften på bottnen innan.
Lägg på sista bottnen och täck tårtan med resterande vispad grädde.
Dekorera med jordgubbar, florsocker och citronmeliss.