Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Klassisk kalops
Foto: TV4
Klassisk kalops
33
Spara
Av:
Köket.se
12
ingredienser
Kalops blir alltid gott, låt den koka länge.
Husmanskost och receptklassiker
Långkok
Ingredienser
8-900 g högrev, i grytbitar
2 gula lökar, i klyftor
1 morot, skivad
1 lagerblad
5-6 kryddpepparkorn
salt
vitpeppar
2 msk vetemjöl
1 nötbuljongtärning
ca 4 dl vatten
1 msk tomatpuré
matfet, till stekning
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Bryn kött och grönsaker i matfett i en stekgryta. Krydda och pudra över mjölet. Vänd runt.
Smula ner buljongen och slå på vattnet. Smaka av med tomatpurén. Koka sakta under lock tills köttet är mört.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut