Klassisk tacopaj med köttfärs och crème fraiche

Klassisk tacopaj med köttfärs och crème fraiche
Foto: köket.se

Klassisk tacopaj med köttfärs och crème fraiche

9 ingredienser

40 min

En klassisk och lättlagad tacopaj med köttfärs, paprika, crème fraiche och massor riven ost. En rätt vi aldrig tröttnar på och som hela familjen älskar. Servera gärna med lite nachos!

Felix tipsar!
Felix vegofärspaj produkt

Felix tipsar!

För en supersnabb lunch eller middag köp Felix färdiga Vegofärspaj. Lågt klimatavtryck!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 pajdeg
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 paprika
  • ca 150 g majs
  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g ost, riven

Till servering

  • 1 förp nachochips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda skalet i ca 5 minuter.
  3. Skiva den gula löken. Stek tillsammans med köttfärsen och lite olja tills löken mjuknat och köttfärsen blivit genomstekt.
  4. Krydda med tacokryddan och häll på en skvätt vatten. Stek någon minut till.
  5. Hacka paprikan. Lägg ner paprika och majskorn i stekpannan och rör om.
  6. Häll över fyllningen i pajskalet. Bred över crème fraichen och toppa med riven ost.
  7. Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  8. Ta ut pajen ur ugnen och servera med nachos.
TIPS!
Goda tips från Felix
Ädelostpaj med broccoli och sparris

Goda tips från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

Läs mer