Mät upp mjöl, potatismjöl, socker, ägg och allt smör i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa.
Häll upp smulet på ett bakbord och arbeta snabbt ihop degen för hand. Plasta och lägg i kylen i ca 1 timme.
Vaniljkräm
Värm upp mjölk, grädde och vanilj i en kastrull.
Blada ihop äggulor, strösocker och majsstärkelse i en skål.
Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under konstant omrörning. Häll direkt tillbaka blandningen i kastrullen.
Värm på låg till medelvärme under konstant omrörning. Det får inte koka! Värm tills det blivit krämigt i konsistensen och du ser spå av vispen i krämen.
Tillsätt smöret och rör runt tills det smält.
Häll över krämen i en skål. Plasta om krämen så att plastfolien ligger direkt mot krämen. Låt svalna helt i kylen.
Montering
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Smöra eventuellt dina formar med smör.
Kavla ut två tredjedelar av mördegen till en ca 3 millimeter tunn rektangulär platta. Lägg dina formar nära varandra och rulla degen över formarna. Separera formarna och använd tummen för att dra fina kanter runt varje hjärta. Upprepa 2–3 gånger om du tycker det är svårt att göra alla formarna på en gång.
Fyll varje hjärta med vaniljkräm.
Kavla ut resterande tredjedel av mördegen och lägg som ett lock över dina vaniljhjärtan. Tyck till kanterna med tummarna och lägg alla vaniljhjärtan på en plåt. Nagga toppen lite försiktigt med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter tills de är gyllene. Låt svalna något i formarna och knacka sedan ut försiktigt. Pudra över florsocker.