Klassiskt frukt- och nötbröd

POPULÄRT
Klassiskt frukt- och nötbröd
Foto: Kungsörnen

Klassiskt frukt- och nötbröd

9 ingredienser

ca 2 h

Här är ett saftigt bröd med russin, aprikoser, valnötter och hasselnötter. Ett enkelt bröd som kan bakas av både vana och ovana bagare.

Baktips från Kungsörnen!
Kungsörnen surdegsbröd mix

Baktips från Kungsörnen!

Testa även Kungsörnens Surdegsbröd mix

Läs mer

Ingredienser

portioner bröd
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl aprikos
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 4,5 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 1 dl Kungsörnen Grovt Rågmjöl
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g jäst (0,5 pkt)

Gör så här

  1. Hacka valnötterna grovt. Blanda aprikoser, russin, hasselnötter och de hackade valnötterna. Rör ner mjölsorterna.
  2. Värm vatten i en kastrull till fingervarmt (37°). Tillsätt salt och jäst i kastrullen.
  3. Tillsätt jästblandningen i mjölblandningen och arbeta ihop till en smidig deg i ca 5 minuter.
  4. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
  5. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord och forma det till ett runt bröd.
  6. Sätt ugnen på 225°.
  7. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper eller i en jäskorg i ca 30 minuter.
  8. Grädda i ugnen i ca 35 minuter.
TIPS!
Smarriga tips från Kungsörnen!
Vit kladdkaka med hallon och kolasås

Smarriga tips från Kungsörnen!

Här hittar du massor av enkla och otroligt goda baktips!

Läs mer