Försommarpaj med lime och jordgubbar

Försommarpaj med lime och jordgubbar
Foto: Tv4

Försommarpaj med lime och jordgubbar

Av: Micael Bindefeld

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

Jordgubbspaj med lime och kondenserad mjölk. Ett enkelt recept som inte kräver någon ugn, påminner om cheesecake. Bör ätas samma dag som den lagats.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Pajbotten

  • 125 g smör
  • 200 g digestivekex

Fyllning

  • 800 g kondenserad mjölk
  • 4 limefrukter, pressad saft samt skal från 3 av frukterna

Till garnering

  • jordgubbar, skivade
  • röda vinbär
  • hallon

Jordgubbssås

  • 250 g jordgubbar
  • 1 msk florsocker

Gör så här

Pajbotten

  1. Smält smöret i kastrull.
  2. Krossa digestivekexen noga i dubbla plastpåsar. Blanda smöret och kexsmulorna.
  3. Tryck ut degen noga i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.

Fyllning

  1. Rör ihop kondenserad mjöl med det rivna limeskalet och limesaften. Häll fyllningen i pajskalet och ställ pajen i kylen för att stelna.
  2. Garnera pajen med skivade jordgubbar precis innan den serveras.

Jordgubbssås

  1. Mixa jordgubbarna och pressa igenom en sil.
  2. Blanda jordgubbssaften med 1 msk florsocker och servera såsen vid sidan av pajen.