16 ingredienser
1 h
Stekt ankbröst med portvinssås, sellerimousse och vinkokt schalottenlök. Det blir inte mycket bättre än såhär./Steffo
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna ochrecepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kandärför inte gå i god för receptet.
Dryck
En Siepe 2008. Ett ikonvin som är gudomligt till den här rätten.Man får mörka körsbär, mörk choklad i munnen, och man får detlänge. 50/50 Sangiovese/Merlot. Familjen Marchesi Mazzei har ägt slottet sen 1435, de har tränat länge och gör toppvin i Toscana.
"När man nu har denna underbara och trögflytande sås, detta koncentrat av smaker och dofter, kan man ytterligare smaksätta med sprit. Men bara om det finns en idé om varför. Exempelvis blir såsen ännu bättre till vilt om man kokar ner nån deciliter genever,man kan till och med kasta i en halv näve enbär. Och ska man äta enstek med äppelskivor kan man stänka i lite calvados."/Steffo