Papis FAB spagetti bolognese med parmesan

koket.se
Papis FAB spagetti bolognese med parmesan
Foto: TV4

Papis FAB spagetti bolognese med parmesan

Av: Jonas Hallberg

Från: Klockan nio hos stjärnorna

16 ingredienser

45 min

Jonas Hallbergs recept på spagetti och köttfärssås kryddas med paprika, svamp och ketchup.

**Dryck
**Rött italienskt vin
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Jonas Hallberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600-800 g köttfärs (nötfärs att föredra men blandfärs funkar fint)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • 1 färsk serranopeppar
  • 1 gul lök
  • 1 bifftomat
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 förp krossade tomater
  • 1 dl ketchup
  • olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • parmesanost, färskriven
  • färska örter, hackade (efter säsong, jag gillar basilika, dragon samt timjan)

Servering

  • kokt pasta

Gör så här

  1. Hacka lök, paprika, tomat och champinjoner i lagom stora bitar. Jag gillar att INTE allt är finhackat. Tuggmotstånd= I like!!
  2. Bryn upp löken, serranopepparn, vitlöken i lite olivolja till en gyllenbrun ton. Tillsätt köttfärsen och bryn allt tillsammans tills att det inte är rått längre.
  3. Tillsätt den hackade paprikan, tomaten, champinjonerna, krossade tomaterna och låt allt småputtra i några minuter.
  4. Tillsätt sedan ketchupen. Smaka av. Gärna mer salt/peppar om det behövs. Man måste freestyla lite när man lagar mat, ha KUL!! Låt allt småputtra på svag värme tills pastan är klar, ca 10 min.
  5. Servera med grovriven parmesan och de finhackade örterna. ENJOY!!