Sockerfri cheesecake

koket.se
Sockerfri cheesecake
Foto: TV4

Sockerfri cheesecake

Av: Katrin Zytomierska

Från: Klockan nio hos stjärnorna

15 ingredienser

6 h

Glutenfri nutellacheesecake sötad med stevia och sukrin melis!

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hosstjärnorna och recepten därifrån är komponerade avamatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Katrin Zytomierska laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Botten

  • 4 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 dl sukrin melis
  • 1 ägg
  • 200 g smör, rumstempererat

Fyllning

  • 300 g färskost
  • 2 ägg
  • 1,5 dl sukrin melis
  • 1 förp steviasötad nötkräm

Garnering

  • 12 hallon
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • 2 dl grädde
  • droppe vaniljstevia, om du vill

Gör så här

  1. Knåda ihop ingredienserna för botten med din hand. Forma till en boll. Låt stå i kylen i minst 45 minuter.
  2. Rör ihop ingredienserna för fyllningen i en skål.
  3. Tryck ut pajdegen i en springform, förgrädda på 200 grader i 10 minuter.
  4. Fyll formen med fyllningen och grädda vidare på 200 grader i 30 minuter. Låt svalna.
  5. Låt stå i kylen i minst fyra timmar. Ju längre desto godare!
  6. Servera med mosade hallon, hackad mynta och vispad grädde.