Röd, het kyckling med rödgrön sallad

koket.se
Röd, het kyckling med rödgrön sallad
Foto: TV4
Lars Ohly
Lars Ohly

Röd, het kyckling med rödgrön sallad

Av: Lars Ohly

Från: Klockan nio hos stjärnorna

14 ingredienser

40 min

Stellans lättlagade kyckling med mango chutney-sås, jasminris och sallad i rött och grönt.

**Dryck
**Till huvudrätten serveras Carlsbergs alkoholfria öl, alternativt äppelmust.
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Lars Ohly laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • smör, till stekning och till smord ugnsform
  • 4 kycklingbröstfiléer, delade
  • 8 skivor serranoskinka
  • 3 dl grädde (ekologisk)
  • 2 dl crème fraîche (ekologisk)
  • 1 förp mango chutney spicy bengal [350g]
  • salt
  • svartpeppar
  • jasminris

Till sallad

  • bladspenat
  • tomatblandning
  • gurka
  • balsamvinäger
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt på ugnen, 200 grader.
  2. Dela kycklingbrösten. Linda skinkan runt varje del av kycklingbröst. Stek kycklingfiléerna i smör till dess de fått lite färg.
  3. Blanda grädde och crème fraiche. Häll i mango chutney under omrörning. Smaka av med svartpeppar. Smörj en ugnsfast form. Lägg i kycklingfiléerna. Häll över mango chutney-blandningen.
  4. Grädda i ugn cirka 20 minuter.
  5. Koka upp vatten och salt. Lägg i och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Under tiden som kyckling och ris tillagas skärs bladspenat, tomatblandningen och gurkan till sallad. Servera.