Trattkantarellsoppa med sting

koket.se
Trattkantarellsoppa med sting
Foto: TV4
Lars Ohly
Lars Ohly

Trattkantarellsoppa med sting

Av: Lars Ohly

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

30 min

Het trattkantarellsoppa med smördegstäcke som passar perfekt att servera kalla vinterkvällar.

**Dryck
**Till soppan serveras mousserande äppelmust från Normandie, la Ribaude.
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Lars Ohly laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • smör
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 l trattkantareller, från Gnesta, hackade
  • 1 dl cognac
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl grädde (ekologisk)
  • 2 röda chilifrukter, finhackade
  • salt
  • svartpeppar
  • smördeg
  • ägg, till pensling
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt på ugnen, 200 grader.
  2. Hacka löken fint och sautera den i mycket smör i en soppkastrull. Häll i den hackade svampen. Låt vattnet koka bort.
  3. Häll i konjak, buljong och grädde. Sjud i tio minuter. Lägg i hackad chili. Mixa soppan och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Häll upp soppan i ugnssäkra serveringsskålar. Täck varje skål med utkavlad smördeg. Pensla smördegen med ägg och sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Servera med färsk timjan på smördegstäcket.