Ugnsbakad smörstekt torsk med krämig risotto och basilikabuljong.
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Lägg basilikablad, vitlök och smör i en mixer och häll på het buljong. Kör ca 30 sek tills buljongen fått en fin grön färg. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 150 grader
Risotton
Snitta och skålla cocktailtomaterna 5 sek i kokande vatten. Häll av vattnet och kyl dem i kallt vatten och dra av skalet och halvera tomaterna. Ställ åt sidan.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp smör i en rymlig kastrull, fräs ris och lök under omrörning ca 1 min.
Häll i vinet och låt koka in och blanda sedan i tomatjuicen och rör om, sänk värmen.
Blanda vattnet med kycklingfonden i en tillbringare.
Sjud risotton på medelvärme, rör om och späd lite åt gången (ca 1 dl) med kycklingbuljong tills all buljong har kokat in. Det tar ca 18 minuter tills risotton är klar.
Blanda i parmesanost och smör samt de halverade cocktailtomaterna. Håll varmt medan fisken lagas.
Torsk
Skär torskfiléerna i 4 lika stora bitar. Salta och peppra och stek dem hastigt i smör i het panna. Lägg över i en ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 8 minuter.
Servera risotton och torsken och basilikabuljongen runt om. Garnera med några rucolablad.