Flädersorbet med kanderade rosor

koket.se
Flädersorbet med kanderade rosor
Foto: TV4
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Flädersorbet med kanderade rosor

6 ingredienser

35 m + väntetid

Vacker och fräsch dessert med flädersorbet, kanderade rosblad och färska jordgubbar.

Det är viktigt att rosorna är ekologiska, då snittblommor i vanliga fall är extremt besprutade, och vi ju nu ska äta kronbladen.
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Rickard Söderberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 7 dl stark flädersaft, helst hemmagjord
  • 2 äggvitor
  • några ekologiska rosor
  • 1 äggvita
  • strösocker
  • färska jordgubbar

Gör så här

Flädersorbet

  1. Frys saften i ca 2 timmar. Rör om ordentligt var 20:e minut, så att den inte hinner sätta sig. Vispa upp äggvitorna till hårt skum.
  2. Vänd ner dem i den halvfrusna flädersaften och låt stå i frysen minst 8 timmar.

Kanderade rosor

  1. Plocka av blombladen från rosorna. Vispa äggvitan tills den börjar skumma. Täck rosenbladen försiktigt med skummet med hjälp av en mjuk pensel. Se till att hela bladet är täckt. Strö över socker och lägg försiktigt på ett bakplåtspapper. Låt torka över natten, eller minst 12 timmar.
  2. Servera sorbeten med kanderade rosor, färska jordgubbar och flädersnaps.