Lax med vitlök och soltorkade tomater

koket.se
Lax med vitlök och soltorkade tomater
Foto: TV4

Lax med vitlök och soltorkade tomater

Av: Tilde Fröling

Från: Klockan nio hos stjärnorna

13 ingredienser

1 h

Lax med fetaosttäcke serveras med melonsallad, nötter och honung.

Dryck
Servera ett vitt vin med syra till varmrätten, det gifter sig bra med laxen.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Tilde Fröling laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

lax

  • ca 600 g lax
  • 1 dl färsk bladpersilja
  • svartpeppar
  • 0,5 krm torkad chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl crème fraîche
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 150 g fetaost

sallad

  • 0,5 vattenmelon
  • 1 dl pinjenötter
  • havssalt (efter behag)
  • 75 g fetaost
  • peppar

Gör så här

Lax med sås

  1. Lägg vitlök, soltorkade tomater, bladpersiljan och fetaosten i en mixer, mixa. När det är relativt finhackat häll i crème-fraichen och mixa lite till.
  2. Lägg laxen i en form och häll över såsen. In i ugnen (180 grader). Jag har en dålig ugn och vill ha genomstekt så jag har den inne i 1 timme men mellan 30-40 min skulle jag tippa på annars.

Vattenmelonsallad

  1. Stek pinjenötterna i lite olja och ringla över havssalt. Skiva melonen och lägg i en skål.
  2. Smula över osten och toppa med pinjenötterna!