Knäckebröd på kaffe

Minska matsvinnet Paul Header

Knäckebröd på kaffe

7 ingredienser

45 m

Det är viktigt att ta vara på maten och även rester. Det här krispiga kaffeknäcket gör du på "gammalt" bröd och skalkar.

Ingredienser

portioner sats
  • 300 g bröd, gammalt men ej mögligt och skalkar
  • 50 g kaffesump
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 0,5 msk timjan (eller oregano)
  • 2 msk flingsalt
  • 50 g smör
  • vetemjöl

Gör så här

  1. Doppa brödet hastigt i vatten så det suger upp vätskan och blir poröst.
  2. Mixa brödet med kaffesump, mortlade kryddor, salt och vetemjöl tills degen släpper från kanterna.
  3. Kavla ut degen supertunt mellan bakplåtspapper eller med pastamaskin. Nagga med gaffel och baka i ugn på 115 grader tills det är krispigt.
  4. Servera med smör, färskost och pickles.