Knäckig blåbärspaj med vit choklad

Knäckig blåbärspaj med vit choklad Kungsörnen NY utan citronmeliss
Foto: Köket.se

Knäckig blåbärspaj med vit choklad

12 ingredienser

45 min

Det finns inget godare än en knäckig blåbärspaj till fikat. I det här receptet använder vi oss även av lite vit choklad i smulet som verkligen gör det där lilla extra. Vi har även i lite rågmjöl som ger pajen en härlig rustik känsla.

Baktips!
Kungsörnen Grahamsmjöl

Baktips!

Testa även Kungsörnen Grahamsmjöl.

Läs mer

Ingredienser

Fyllning

  • 1 l blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse

Smuldeg

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 1 dl Kungsörnen Rågmjöl
  • 0,75 dl farinsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl sirap
  • 1 tsk flingsalt
  • 60 g vit bakchoklad, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg blåbären i en smord pajform. Strö över strösocker och majsstärkelse och rör om.
  3. Grovhacka den vita chokladen och strö över blåbären.
  4. Dela det rumsvarma smöret i kuber och lägg ner i en bunke tillsammans med havregryn, vetemjöl special, rågmjöl, farinsocker, bakpulver, flingsalt och sirap. Blanda till ett härligt smul.
  5. Fördela smulet över blåbären. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har fått en gyllenbrun färg och är knäckig.
  6. Servera med vaniljglass eller vaniljsås!
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Kardemummabullskladdkaka Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler goda bakrecept.

Läs mer