Knäckig glutenfri rabarberpaj

Knäckig glutenfri rabarberpaj
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Knäckig glutenfri rabarberpaj

6 ingredienser

50 m

Jessica Frejs försvinnande goda rabarberpaj med brynt smör, salt och havregryn.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 400 g rabarber, slantad [ca 1 l]
  • 3,5 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 150 g smör
  • 4 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva rabarber. Lägg i en form och strö över 1 dl socker.
  3. Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen. Ta av från värmen.
  4. Slå i 2,5 dl socker, havregryn, salt och kardemumma i smöret och rör om.
  5. Bred smeten över rabarberna. Grädda i 40 minuter.
  6. Servera ljummen med en klick crème fraiche eller vaniljglass.