Knådfria fröfrallor

koket.se
Kungsörnen Knådfria fröfrallor
Foto: Köket

Knådfria fröfrallor

7 ingredienser

30 min + jäsningstid

Preppa degen kvällen innan så har du saftiga fröfrallor till frukostbordet på nolltid. Det kallar vi vardagslyx!

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl Special.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner frallor
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten (kallt)
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 9 dl Kungsörnen Rågsikt (+ 1 dl för utbakning)
  • 2 dl solroskärnor

Gör så här

Kvällen innan

  1. Smula jäst i en stor bunke och lös upp med kallt vatten.
  2. Tillsätt honung, olivolja och salt. Tillsätt lite rågsikt åt gången tills du har en kladdig deg. Täck bunken med en bakduk och ställ in i kylen över natten, minst 8 timmar.

Morgonen efter

  1. Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme.
  2. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Pudra lite extra rågsikt över så att degen inte fastnar i pappret.
  3. Ta fram degen och häll ut den på plåten utan att knåda. Skär upp 8 jämnstora delar och rulla ihop dem lite snabbt. Toppa med solrosfrön.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills bröden har fått lite färg.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Kungsörnen Knådfritt bröd med valnötter och äpple NY6

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler enkla och smarriga bakrecept.

Läs mer