Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Ungsbakad kolja med ansjovis och ägg
Foto: TV4
Ungsbakad kolja med ansjovis och ägg
4
Spara
Av:
Kocklandslaget
Från:
Nyhetsmorgon
10
ingredienser
Vardagsfisk som är enkel att tillaga.
Ingredienser
4 bitar kolja (á 140 g)
2 ägg
50 g ansjovis
dill
citron
1 dl gräddfil
2 msk stenbitsrom
0,5 rödlök
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka äggen i 10 min. Skölj under kallt vatten och skala.
Salta fisken och lägg på en smord plåt och baka i ugnen på 120 grader i 15 min.
Finhacka rödlöken, dill och blanda med gräddfil och rom. Smaka av med vitpeppar och salt.
Skär citronen i fyra klyftor.
Hacka ägget grovt och lägg på fisken och toppa med ansjovis och dill.
Servera med kokt potatis, citron och romsås.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut