Kolja med ljummen gubbröra och syrlig sås

Kolja med ljummen gubbröra och syrlig sås
Foto: TV4

Kolja med ljummen gubbröra och syrlig sås

15 ingredienser

En klassisk svensk rätt som passar bra både som bjudmat och som vardagsrätt.

Ingredienser

portioner
  • 500 g koljafilé
  • 3 ägg, hårdkokta, i bitar
  • 2 ansjovisfiléer, i strimlor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 citron

Sås

  • 1 dl Milda fraiche
  • 5 rädisor
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 citron, rivet skal
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • potatis, kokt
  • babyspenat
  • rapsolja
  • 1 msk dill

Gör så här

  1. Portionera fisken i 4 bitar. Gör folie paket och lägg på dem på grillen.
  2. Låt ligga ca 8 minuter.
  3. Under tiden så skär ner ansjovisen och blanda med löken och äggen, pressa över citronsaften.
  4. Öppna knytena och lägg i lite fyllning i varje, låt dra 2-3 minuter. Öppna upp och servera.
  5. Skiva rädisorna tunt och blanda dem med lök och citronskalet samt vinägern. Vänd i milda fraiche och smaksätt med salt och peppar.
  6. Vänd runt potatisen med övriga ingredienser.