Stekt kolja med ägg, rödbetor och kapris

Stekt kolja med ägg, rödbetor och kapris
Foto: Martin Fuxin

Stekt kolja med ägg, rödbetor och kapris

12 ingredienser

En klassisk svensk husmansrätt.

Ingredienser

portioner
  • 500 g potatis
  • 4 ägg
  • 500 g kolja
  • 200 g rödbeta, kokta
  • 1 dl kapris
  • olja, till stekning
  • salt
  • vitpeppar

Sås

  • 1 tsk salt
  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 dl dill
  • 1 citron, skal och saft

Gör så här

  1. Koka potatisen i vatten och salt.
  2. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 10 min.
  3. Dela koljan i fyra portionsbitar. Krydda fisken med salt och peppar och stek i het panna med rapsolja
  4. Under tiden skär ner rödbetorna i bitar. Vänd fisken när den fått fin färg och tillsätt rödbetor och kapris.
  5. Blanda gräddfil, dill, citronsskal och-saft och salt.
  6. Skala äggen och hacka dem grovt och lägg på tallrik tillsammans med fisk, rödbetor och kapris. Servera med såsen.