Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Stekt kolja med ägg, rödbetor och kapris
Foto: Martin Fuxin
Stekt kolja med ägg, rödbetor och kapris
9
Spara
Av:
Kocklandslaget
Från:
Nyhetsmorgon
12
ingredienser
En klassisk svensk husmansrätt.
Husmanskost och receptklassiker
Svensk/nordisk mat
Såser och röror
Vardagsmiddag
Ingredienser
500 g potatis
4 ägg
500 g kolja
200 g rödbeta, kokta
1 dl kapris
olja, till stekning
salt
vitpeppar
Sås
1 tsk salt
3 dl gräddfil
0,5 dl dill
1 citron, skal och saft
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka potatisen i vatten och salt.
Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 10 min.
Dela koljan i fyra portionsbitar. Krydda fisken med salt och peppar och stek i het panna med rapsolja
Under tiden skär ner rödbetorna i bitar. Vänd fisken när den fått fin färg och tillsätt rödbetor och kapris.
Blanda gräddfil, dill, citronsskal och-saft och salt.
Skala äggen och hacka dem grovt och lägg på tallrik tillsammans med fisk, rödbetor och kapris. Servera med såsen.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut