Ejmunds och 50 kvadratssallad grillkorv med potatissallad

Ejmunds och 50 kvadratssallad grillkorv med potatissallad
Foto: TV4

Ejmunds och 50 kvadratssallad grillkorv med potatissallad

15 ingredienser

Korv med potatissallad är riktig sommarmat!

Ingredienser

portioner
  • 4 korvar
  • 600 g sparrispotatis, kokt
  • 1 fänkål
  • 6 rädisor
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 broccoli
  • 4 blad ramslök, finskurna
  • 1 ask krasse
  • krutonger, av vitt bröd
  • 2 dl crème bonjour saltgurka och dill
  • 1 msk vatten
  • 1 citron
  • matolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva potatisen.
  2. Skiva fänkålen, rädisorna och sellerin tunt, gärna med hjälp av en mandolin, lägg dem i isvatten.
  3. Blanchera broccolin hastigt i saltat vatten och kyl sedan i isvatten.
  4. Stek korvarna.
  5. Blanda upp crème bonjour saltgurka & dill med vatten och vänd runt grönsakerna med crèmen, smaka av med salt, peppar och citron.
  6. Servera den nystekta korven med den fräscha och krispiga salladen. Avsluta med nyklippt krasse och krutonger.