Lammkotletter med tomat- och gurksallad

Lammkotletter med tomat- och gurksallad
Foto: TV4

Lammkotletter med tomat- och gurksallad

14 ingredienser

Det är gott att grilla lamm på sommaren tillsammans med klassisk svensk sallad.

Ingredienser

portioner
  • 8 lammkotletter
  • 1 bifftomat
  • 0,5 gurka
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 picklade jalapeños, skivade
  • 0,5 gul paprika, finhackad
  • 2 salladslökar, hackade
  • 1,5 msk yoghurt
  • 1 citron
  • olivolja
  • basilika
  • chilifrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta, peppra och mal chili på kotletterna. Stek dom i het panna med olivolja, 3-4 min på varje sida.
  2. Låt köttet vila ca 5 min innan servering.
  3. Skala gurkan och skär bort kärnhuset på gurka och tomat. Skär ner i bitar.
  4. Blanda gurka, tomat, lök, jalapeno och paprika med lite olivolja, salt och peppar. Tillsätt varsamt yoghurt, citronjuice och chili. Smaka av med salt och peppar.