Lammstek: Putsa köttet från yttre hinnor och massera sedan in köttet med malet fänkålsfrö, salt och svartpeppar. Bryn köttet i medelvarm panna till fin färg och placera sedan på rotfrukts bädden och baka färdig i ugn på 130 grader till en kärntemperatur på 58 grader.
Fänkål: Hyvla den halverade fänkålen tunt på mandolin eller skär så tunt du kan med kniv. Koka en lag på resterande ingredienser.
Tillsätt fänkålen och låt den koka upp och låt den sedan dra åt sig smak i 10 min.
Lökvinnegrette: Hacka löken fint och fräs sedan med oljan på svag värme i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka mjukt och smaka sedan upp med salt, socker och vinäger. Skeda över rätten på tallriken.
Rotfrukter: Skrubba morötter och jordärtskockor med en oanvänd disksvamp. Dela jordärtskockor och skiva morötterna i 1 cm tjocka skivor. Rosta i medelvarm stekpanna med olja till fin färg och smaksätt med salt och peppar. Baka sedan rotfrukterna mjuka i ugnen med köttet på 130 grader. Strö örterna i fina plockade vippor och blad över anrättningen.