olika tomater, roliga former och olika storlekar och färger
1 förp färdiga kronärtskocksbottnar
svarta goda oliver (t ex taggiashe, calamata)
Tonfisktopping
1 förp tonfisk i olja
30 g kapris, små
citron, saft
2 msk olivolja
3 sardellfiléer
salt
peppar
2 tsk malet fänkålsfrö
Gör så här
Grönsaksmarinad: Blanda samtliga ingredienser i en stor skål och smaka av.
Tillbehör: Skiva och dela tomaterna och sota sedan snitt ytan i torr het panna, lägg sedan ned i grönsaksmarinaden och låt ta smak. Skär kronärtskockan i tårtbitar och marinera tillsammans med tomaterna. Lägg även oliverna med övriga grönsaker i marinaden.
Tonfisktopping: Mixa samtliga ingredienser och smaka upp med salt, peppar, citron och eventuellt lite mer olja.
Lägg ut kalkonskivorna på stora tallrikar och toppa med tonfiskröran, övriga grönsaker och sallad och dressa sedan salladen med marinaden från grönsakerna.