Kalkon tonnato med kronärtskocka, oliver och tomat

Kalkon tonnato med kronärtskocka, oliver och tomat
Foto: TV4

Kalkon tonnato med kronärtskocka, oliver och tomat

21 ingredienser

Kalkon är både nyttigt för den som vill hålla vikten, men även vidunderligt gott för den som bara är sugen på en annan sorts fågel.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kalkonbröst, i skivor

Grönsaksmarinad

  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk flytande hönsbuljong
  • 2 tsk flytande hönsbuljong
  • strösocker
  • fänkålsfrö
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 1 ask rucolasallad (ekologisk)
  • olika tomater, roliga former och olika storlekar och färger
  • 1 förp färdiga kronärtskocksbottnar
  • svarta goda oliver (t ex taggiashe, calamata)

Tonfisktopping

  • 1 förp tonfisk i olja
  • 30 g kapris, små
  • citron, saft
  • 2 msk olivolja
  • 3 sardellfiléer
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk malet fänkålsfrö

Gör så här

  1. Grönsaksmarinad: Blanda samtliga ingredienser i en stor skål och smaka av.
  2. Tillbehör: Skiva och dela tomaterna och sota sedan snitt ytan i torr het panna, lägg sedan ned i grönsaksmarinaden och låt ta smak. Skär kronärtskockan i tårtbitar och marinera tillsammans med tomaterna. Lägg även oliverna med övriga grönsaker i marinaden.
  3. Tonfisktopping: Mixa samtliga ingredienser och smaka upp med salt, peppar, citron och eventuellt lite mer olja.
  4. Lägg ut kalkonskivorna på stora tallrikar och toppa med tonfiskröran, övriga grönsaker och sallad och dressa sedan salladen med marinaden från grönsakerna.