Rödbets- och gravlaxtartar

Rödbets- och gravlaxtartar
Foto: TV4

Rödbets- och gravlaxtartar

14 ingredienser

En enkel förrätt som smakar alldeles underbart.

Ingredienser

  • 500 g gravad lax, hackad
  • 2 ägg, kokta och hackade
  • 2 msk rödbeta, inlagda, hackade
  • 2 msk gurka, inlagd, hackad
  • 2 msk schalottenlök, finhackad (eller rödlök)
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • 2 msk grovkornig senap (sötstark)
  • salt
  • peppar
  • sallad, till servering
  • färska örter, till servering

Strössel på grovt bröd

  • 5 skivor grovt bröd
  • 5 msk neutral rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Tartar på gravlax: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Gör små portionstartarer vid servering samt garnera med sallad och örter.
  2. Strössel: Smula sönder brödet och rosta det i panna tillsammans med olja och salt. Strö strösslet över tartaren vid servering.