Ångad kolja med grönsaksfriccasé

Ångad kolja med grönsaksfriccasé
Foto: TV4

Ångad kolja med grönsaksfriccasé

15 ingredienser

En härligt smaskig fisk med krämig friccasé.

Ingredienser

portioner
  • 600 g koljafilé
  • 2 Lipton Red Tea-påsar
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 hönsbuljongtärning, upplöst i 2 dl vatten
  • 2 morötter, slantade
  • 1 bit vitkål, strimlad
  • 1 förp sockerärtor, strimlade
  • 1 msk maizenaredning
  • babyspenat
  • salt
  • vitpeppar
  • solroskärnor, rostade
  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Kolja: Salta koljan, portionera upp och lägg i ugnsfast form. Ringla över olivolja och skär citronen i bitar. Lägg citronerna i formen tillsammans med tepåsarna och vattnet. Krydda med vitpeppar och täck över formen med plastfilm. Grädda i ca 8 minuter på ånga i ugnen. Går även att göra i vanlig ugn, men slå på 1 dl vatten och grädda istället i 100° i ca 10 minuter
  2. Friccasé: Koka upp hönsbuljongen och tillsätt morötter och vitkål. Låt koka i 3 minuter och vänd sedan i sockerärtor. Koka upp igen och sila sedan av vätskan i ny kastrull. Koka upp vätskan och red med maizenan. Vänd i grönsakerna och spenaten samt vätskan från fisken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med kokt potatis och rostade solrosfrön.