Jordärtskocksoppa med kycklingtoast

Jordärtskocksoppa med kycklingtoast
Foto: TV4

Jordärtskocksoppa med kycklingtoast

15 ingredienser

Kocklandslaget bjuder på en krämig soppa på jordärtskockor och en härlig toast med limekryddad kycklingfilé.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl jordärtskocka, skalad och i bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 6 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 förp Milda mat
  • 1 dl persilja, plockad
  • salt
  • vitpeppar

Kycklingtoast

  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 limefrukt
  • 3 msk crème bonjour
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • krasse
  • rödlök
  • hasselnötter

Gör så här

  1. Fräs lök och jordärtskocka i rapsolja. Löken ska bli mjuk men ska inte få färg.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsgrädde och låt sjuda tills jordärtskockan är mjuk.
  3. Mixa soppan slät med persilja i en mixer. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Toast: Lägg upp kycklinglårfiléerna i ugnsform. Riv skalet av limen över kycklingen och pressa ur saften. Salta och peppra kycklingen. Kör i ugn på 100° ånga och täckt med plastfilm eller kör i 100° varmluft.
  5. Bred brödet med crème bonjour, lägg på rödlöksringar, krasse och hasselnötter. Garnera sedan med kycklingen som har svalnat av lite innan servering.