Fläskkarré med matvete, rostade rotfrukter och vitlökscrème

Fläskkarré med matvete, rostade rotfrukter och vitlökscrème
Foto: TV4

Fläskkarré med matvete, rostade rotfrukter och vitlökscrème

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskkarré, i bit
  • 3 dl matvete
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 2 morötter
  • 0,5 rotselleri
  • 1 palsternacka
  • persilja
  • 1 citron
  • 2 dl crème bonjour
  • 1 klyfta vitlök
  • färsk rosmarin och timjan
  • rapsolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Dela fläskkarrén på längden och bind upp den. Krydda med salt och peppar och stek i rapsolja på alla sidor.
  2. Skala och skär rotfrukterna i bitar och lägg på en plåt. Krydda med salt och riv över örterna.
  3. Lägg fläskkarrén tillsammans med rotfrukterna och rosta i ugnen på 180°. Tu ut köttet när innertemperaturen når 70°. Fortsätt att rosta grönsakerna tills dem är mjuka.
  4. Koka under tiden matvetet mjukt i vatten med grönsaksbuljong. Häll av och blanda i en bunke med rotfrukterna, smaksätt med hackad persilja.
  5. Pressa en klyfta vitlök i crème bonjouren och smaksätt med rivet citronskal och citronsaft. Avsluta med lite salt, rör om och servera.