12 kalvschnitzlar (eller något annat kött som passar för schnitzel) [à 40 g]
dijonsenap
1 förp bacon
1 gul lök
1 dl kapris
2 köttbuljongtärningar
4 dl vatten
1 msk svartvinbärsgelé
1 lagerblad
1 dl flytande margarin
0,25 savoykål
majsstärkelse
1 tsk farinsocker
rapsolja
salt
peppar
Gör så här
Banka försiktigt ut schnitzlarna så att de blir tunna. Pensla på lite dijonsenap och krydda sedan med salt och peppar.
Finhacka löken och strimla ner baconet i 1 cm bitar. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna med rapsolja och lägg i baconet. Låt det bryna ett par minuter innan du lägger ner schnitzlarna och löken.
Låt schnitzlarna ta färg och slå därefter på vatten, buljontärningarna, matlagningsgrädde, lagerblad och gelén. Bräsera under lock i ca 20 minuter på medium värme.
Skär savojkålen i grova kuber och slunga runt dem i lite rapsolja och farinsocker. Red eventuellt av med maizena. Det ska vara lite motstånd i kålen.
Lägg i kålen i stekpannan innan servering. Servera med kokt potatis.