BBQ-kyckling med potatissallad

BBQ-kyckling med potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

BBQ-kyckling med potatissallad

13 ingredienser

Kyckling är väldigt gott steka i ugn. Här får den sällskap av bbq-sås och en sallad med potatis. Vitlökssåsen är ett fräscht tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 dl barbequesås
  • 12 potatisar (kokta)
  • 1 rödlök
  • 1 förp färsk spenat
  • 100 g gräddädel
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med BBQ-såsen.
  2. Lägg kycklingen på en plåt och stek i ugnen på 180° tills kycklingen är färdig och fått fin färg. Det tar cirka 15 min. Blanda under tiden cream fraiche med pressad vitlök och lite salt.
  3. Dela potatisarna och lägg i en bunke.
  4. Skala och skär rödlöken i skivor.
  5. Blanda ner osten, rödlöken och spenaten med potatisen.
  6. Smaka av med salt, svartpeppar, olivolja och vinäger.