Varje kök har sina köttbullar. Här är den kryddstarka indiska varianten, kofta. Laga i en rejäl kastrull stor nog att rymma både köttbullarna och såsen. Servera kokt ris till.
Sås: Finhacka lök och vitlök och skär tomaterna smått. Fräs lök och vitlök lätt några minuter. Tillsätt tomaterna och rör ner curry, ingefära, kajennpeppar och 1 tsk salt. Rör ner matlagningsyoghurten. Låt alltsammans sjuda på svag värme.
Köttbullar: Skala och finhacka löken och skär paprikan lika smått. Skala och finhacka vitlöken och stöt spiskummin och nejlikor. Blanda lammfärs, lök, paprika och vitlök. Blanda ner koriander, spiskummin, kryddnejlikor, kardemumma, 1 tsk salt och 1/2 tsk nymalen svartpeppar. Forma ganska stora köttbullar.
Lägg bullarna i såsen och låt alltsammans fortsätta att sjuda i ca 10 minuter.