Italiensk köttfärslimpa

Anders Levén ny

Italiensk köttfärslimpa

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 2 dl mjuka brödtärningar
  • 1,25 dl tomatjuice
  • 2 msk persilja, hackad
  • 0,5 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 kg köttfärs
  • 8 skivor parmaskinka (eller kokt skinka)
  • 4 dl mozzarellaost, grovriven (i pizzaostpåse)
  • lagerblad

Gör så här

  1. Blanda ägg, brödtärningar, tomatjuice, persilja, oregano, salt, peppar och vitlök och låt blandningen stå och dra ca 10 minuter tills brödet sugit åt sig vätska. Rör om kraftigt så att brödet fördelas.
  2. Rör ner köttfärsen och blanda väl. Platta ut färsen på ett smörpapper - ytan ska var ungefär lika stor som en A4-sida.
  3. Lägg skinkskivorna på färsen och fördela osten över ytan. Rulla som en rulltårta från kortsidan och se till att nypa till skarven och kortändarna.
  4. Garnera med lagerblad och lägg limpan i en smord långpanna. Stek den i 180 grader i ca 1 timme och 15 minuter. Köttet kommer att vara lite rosa i mitten pga skinkan.