Smält smöret i en kastrull och häll över mjölken. Låt svalna till 37 grader (fingervarmt) och häll sedan smörmjölken i matberedare.
Tillsätt kardemumman och smula i jästen. Rör runt tills jästen har löst sig och måtta i sockret, mjölken, ägget och salt.
Blanda i 10 minuter och låt sedan jäsa i bunken en timme under en bakduk. Ställ under tiden ut smöret till fyllningen så att det blir mjukt.
Kavla ut degen på ett bakbord och bred på smöret. Strö på florsocker och kardemumma. Vik sedan degen tre gånger (ett så kallat treslag) och kavla ut igen.
Skär degen i strimlor (40 stycken) och forma kringlor. Lägg kringlorna på en bakplåt och jäs ytterligare 1.5 timme under bakduk. Sätt ugnen på 230 grader i slutet av jästiden.
Baka kringlorna i mitten av ugnen i cirka 7 minuter eller tills de fått fin färg.
Smält smöret och slå över i en skål. Måtta upp socker i en skål bredvid och doppa kringlorna, först i smöret och sedan sockret.