Klassiska hallongrottor

Hallongrottor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Klassiska hallongrottor

7 ingredienser

30 min

I de här läckert möra kakorna gömmer sig en klick hallonsylt. Stoppa ner ett gäng i en korg och ta med till kaffet på utflykten eller bjud hem vännerna på spontant saftkalas!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 80 g florsocker
  • 40 g kallkrämspulver (marsansås typ)
  • 1 g hjorthornssalt
  • 200 g vetemjöl
  • hallonsylt, till fyllning
  • florsocker, till glasyr

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare.
  3. Dela degen i 50 grams bitar.
  4. Rulla bitarna runda och lägg dem i bullformar. Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.
  5. Klicka ungefär 1 tesked god hallonsylt i varje grop.
  6. Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen. Baka i cirka 10-15 minuter.
  7. Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock). Lägg en klick glasyr ovanpå hallonsylten.